Tolbruggen Denemarken

 

 

Grote Beltbrug (Storebæltsbroen)

De brug-tunnelcombinatie tussen Funen en Seeland verbindt West- en Oost-Denemarken met elkaar.

De verbinding bestaat uit twee bruggen van 6,6 en 6,8 kilometer lengte, die beide op het eilandje Sprogø uitkomen. Inclusief de weg op Sprogø is de totale lengte van de brug 18 kilometer. De constructie is een attractie op zich, want om de internationale scheepvaart niet te hinderen, 'hangt' de Oostbrug voor het wegverkeer hoog boven de Grote Belt.

 

De tol bedraagt in 2009 voor een enkele reis:

- auto incl. passagiers 205 Dkr./ca. € 28,00

Je kunt betalen met creditcard of contant in Euro's of in lokale valuta. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van de trein. Het is niet mogelijk om al fietsend of wandelend over de brug te gaan.

 

Sontbrug (Øresundsbroen)

De Sontbrug tussen Kastrup (Kopenhagen) en de Zweedse stad Malmø verbindt Denemarken met Zweden. De lengte van de brug-tunnelverbinding bedraagt ca. 16 kilometer. Het bruggedeelte bestaat uit twee dekken. Het bovenste is voor auto's, het onderste voor treinen.

 

De tol bedraagt in 2009 voor een enkele reis:

- auto tot 6 meter incl. passagiers 260 Dkr./ca. € 35

 

Het tolstation bevindt zich aan de Zweedse zijde. Je kunt betalen met creditcard of contant in Euro's of in lokale valuta. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van de trein. Het is niet mogelijk om al fietsend of wandelend over de brug te gaan.